בלוג

פרק מספר 100: לאונרדו דה-וינצ'י – האיש שסקרנותו לא ידעה שובעה (חלק ג' ואחרון)

(חלק ג' ואחרון) מחקריו רחבי-היריעה של לאונרדו דה-וינצ'י, לימדו אותו על קיום תבניות, החוזרות ונשנות בטבע. הוא הסיק מכך שכל הקיים בעולמנו, הינו חלק בלתי נפרד ממארג סבוך ומפואר. תובנה זו הביאה את דה-וינצ'י, דמות המופת של האדם תאב הידע, לשינוי אורחות חייו, שגם כך היו חריגים בתקופתו. מורשתו של דה-וינצ'י, אשר הקדימה את זמנה…

פרק מספר 99: לאונרדו דה-וינצ'י – האיש שסקרנותו לא ידעה שובעה (חלק ב')

(חלק ב') כשנתיים לאחר שובו של לאונרדו דה-וינצ'י לפירנצה, נתונה הייתה העיר בכף הקלע: מפקד צבא האפיפיור, צ'זארה בורג'ה האכזר, צר עליה ואיים לכובשה. בצוק העיתים, שלחו פרנסי פירנצה את דה-וינצ'י לבורג'ה, כדי לסייע לו לבצר את מצודותיו ברחבי איטליה. בה בעת, דה-וינצ'י אמור היה לרגל בחשאי אחרי בורג'ה איש-הדמים. לאחר שהצליח להיחלץ משליחותו המסוכנת,…

פרק מספר 98: לאונרדו דה-וינצ'י – האיש שסקרנותו לא ידעה שובעה (חלק א')

(חלק א') לאונרדו דה-וינצ'י היה איש-אשכולות גאוני שאין שני לו. ילדותו לא הייתה סוגה בשושנים: הוא נולד מחוץ לנישואין, גדל בכפר נידח וזכה להשכלה בסיסית בלבד. רק כשהגיע לעיר הגדולה, פירנצה, החלו חייו להשתנות. עד מהרה התגלה דה-וינצ'י כצייר משכמו ומעלה, אך סירב להגביל את סקרנותו לתחום זה בלבד. הוא המציא עוד ועוד מכונות משונות,…

פרק מספר 97: אדית' קאוול – האישה שניצחה במלחמת העולם

אדית' קאוול הייתה האחות הראשית בבית-ספר חלוצי לסיעוד בבלגיה. היא עשתה חיל בתפקידה, ועתידה נראה היה מזהיר. אולם אז פרצה מלחמת העולם הראשונה, ובמסגרת "תוכנית שליפן", כבשה גרמניה את בלגיה בסערה. קאוול הורתה אז להעניק טיפול רפואי זהה, לחיילים פצועים מכל הצבאות. בהדרגה, היא אף סייעה להברחתם המחתרתית של מאות חיילים מן החזית. אולם הגרמנים…

פרק מספר 96: אדי צ'פמן – האיש שהתרגל לרגל (חלק ב' ואחרון)

(חלק ב' ואחרון) בעקבות תרגיל הונאה מחוכם, הגרמנים השתכנעו מעל לכל ספק, שאדי צ'פמן מרגל למענם בבריטניה. כך עלה בידיו של "הסוכן זיגזג", להזין את הגרמנים במידע שגוי, שהציל נפשות רבות. אך גם הבריטיים גילו לחרדתם, שנאמנותו של הסוכן הכפול הבלתי-שגרתי, נתונה הייתה בעיקר לעצמו: למרות כל מעלליו, אדי צ'פמן מיאן לזנוח את עולם הפשע.…

פרק מספר 95: אדי צ'פמן – האיש שהתרגל לרגל (חלק א')

(חלק א') אדי צ'פמן היה פושע בריטי, שצירוף נדיר של נסיבות, הפך אותו לסוכן כפול במלחמת העולם השניה. לאחר שורה של מאסרים מביכים, ותודות להמצאה חדשה, צ'פמן הפך לפורץ כספות משגשג ומגונדר. אולם עם פרוץ מלחמת העולם השניה, הוא מצא עצמו מאחורי סורג ובריח, באי שנכבש על ידי גרמניה הנאצית. צ'פמן מיהר להציע את שירותיו…

פרק מספר 94: ג'יי. קיי. רולינג – האישה שהקסימה את העולם

ג'יי קיי רולינג נולדה בעיירה חסרת קסם באנגליה, וכבר מילדותה, התגלתה כתולעת ספרים מדופלמת. היא למדה באוניברסיטה אפרורית, ועבדה בשורת עבודות מזדמנות. אולם יום אחד, בעת נסיעה שגרתית ברכבת, התחולל בדמיונה הפלא: הארי פוטר, הילד-הקוסם המפורסם בעולם, הגיח כבמטה קסם. אלא שכמה החלטות שגויות של רולינג, דרדרו אותה למעגל קסמים אכזרי של עוני וייאוש. כנגד…

פרק מספר 93: מרקוס אורליוס – האיש שמיזג את ספר הפילוסופיה עם חרב הקיסרות (חלק ג' ואחרון)

(חלק ג' ואחרון) בערוב ימיו חיבר הקיסר מרקוס אורליוס, את חלק הארי של היצירה "מחשבות אל עצמי". זהו חשבון נפש אישי, ברוח הפילוסופיה הסטואית, שנכתב בעת שהותו בחזית הצפונית. אולם בטרם שבק חיים, תבע הקיסר המלומד להוריש את השלטון לבנו, שהיה ידוע כפרא אדם אלים. כך עלה על כס האימפריה הרומית הקיסר קומודוס, אחד מצמאי…

פרק מספר 92: מרקוס אורליוס – האיש שמיזג את ספר הפילוסופיה עם חרב הקיסרות (חלק ב')

(חלק ב') עם הכתרת מרקוס אורליוס כקיסר רומא, אפפו אותו הפורענויות מכל עבר: מרידות פרצו במזרח האימפריה ובמערבה, ומיליוני בני אדם החלו למות במגפה מסתורית. הקיסרות הרומית נחלשה מאוד, ואורליוס עתיד לגלות, כי הקרובים לו ביותר, תמכו במרד שהוכרז נגדו. גם בתחום מדיניות הפנים, נראה היה כי אין בפיו של הפילוסוף שהפך לקיסר, בשורה של…

טוען…

משהו השתבש. יש לרענן את העמוד ו/או לנסות שוב.


למעקב אחר הבלוג שלי

לקבלת תוכן חדש ישירות לתיבת האימייל.